Plantegninger

PLAN 1 ETG, BLOKK A
PLAN 1 ETG, BLOKK A
PLAN 1 ETG, BLOKK A
« 1 av 8 »

Du kan også laste ned høyoppløselige plantegninger for bedre detaljrikdom her.
Plantegninger som PDF og Utomhusplan som pdf.

Generelt
Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelsen og plantegningene. I slike tilfeller er det alltid denne byggebeskrivelsen som er retningsgivende. Enkelte illustrasjoner i tegningsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, som møblering, fargevalg, dør-og vindusform, bygningsmessige detaljer, materialvalg, blomsterkasser, levegger, beplantning, fargesetting etc. Videre kan vindusplasseringen i den enkelte bolig avvike noe fra de generelle planer, som følge av blant annet den arkitektoniske utformingen av bygget. Konstruksjoner skal bygges etter forskriftenes krav til U-verdi i Teknisk forskrift 2010 (TEK 2010).

Konstruksjon
Bygningen oppføres med bærekonstruksjoner i stål og betong. Etasjesskillere utføres i betong. Fasadene bygges opp som isolerte stendervegger utvendig kledd med trepanel og fasadeplater, eventuelt betongelementer med malt overflate. Innvendig kledning 13 mm gipsplater. Balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon. Balkonggulv skal ha styrt avrenning med nedløp. Balkonggulv skal tilrettelegges for tilgjengelighetskravet i TEK 2010.

Rekkverk
Svalganger og utvendig trapper: Varmforsinket spilerekkverk, håndløper i rustfritt stål Ø42mm.
Lokk over p-kjeller type: Rekkverk i galvanisert pulverlakkert stål og herdet glass (klarglass), håndløper i rustfritt stål Ø42mm.
Balkonger type: Rekkverk i galvanisert pulverlakkert stål og herdet glass (klarglass) på balkonger. Innvendig trapper: Pulverlakkert rekkverk. Rekkverk i galvanisert pulverlakkert stål og glass på balkonger pulverlakkert rekkverk i trapper, utvendig lokk over garasje og svalganger.

Gulv
Alle rom, unntatt bad, WC og vaskerom, leveres med lakkert 14 mm 3 stavs eikeparkett. Her kan du uten tillegg i pris velge mellom fire utvalgte typer parkett såfremt valget gjøres for hele leiligheten. Det vil bli anledning til å velge fastsatte frister). Gulv i innvendige boder leveres med parkett. Det leveres keramiske fliser, eller tilsvarende, på bad, WC og vaskerom. Som standard leveres mørke fliser på gulv og hvite fliser på vegg. Det vil bli anledning til å velge to alternative farger på flis, uten pristillegg. (se beskrivelse på bad). Dusjsone skal nedsenkes 5 mm med mindre flis (50×50 eller mosaikk) for å hindre vann inn på badegulv. Sportsbod leveres med støvbundet betonggulv, tak og vegger. Sportsboder i leilighetene D101, D201 leveres med flis på gulv og malte overflater på vegg og tak. Balkongdekke leveres som brettskurt betongoverflate, med styrt avrenning til sluk. Dekke på takterrasser levers som brettskurt betongoverflate, med styrt avrenning til sluk. Dekke på terrasser 1.etg leveres som tremmegulv.

Vegger
Boligens leilighetsskillevegger er utført i betong, sparklet og malt med synlige v-fuger eller bindingsverk kledd med gips, sparklet og malt. Sparkling av v-fuger som kundetilvalg. Innvendige lettvegger består av bindingsverk kledt med 13 mm gipsplater, sparklet og malt. Vegger leveres som glatte, malte vegger i lys farge. Det kan velges mellom 4 utvalgte standardfarger, begrenset til én farge per rom. Bad leveres i hht beskrivelse på bad (se under bad). I leiligheter med separate rom for WC/dusj/vaskerom leveres flis på gulv og vegger. Flis ut over dette som tilvalg.

Himlinger
Nedforet gipshimling malt hvit i deler av leilighetene, eller sparklet og malt betong med synlige v-fuger. Nedhimling av tak som kundetilvalg. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult, men det kan bli innkassinger som helt eller delvis nedforede platehimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkken. Nevnte overflater vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert. Det blir boligsprinkling i alle leilighetene. Sprinklerføringer legges i vegger/himlinger, innkasses ved behov. Sprinklerhodene blir synlige.

Valg mellom 2 stilretninger
Innenfor oppgitt tidsfrist, vil kjøper kunne velge kostnadsfritt mellom stilretning “Klassisk” eller “Moderne” på kjøkken.

Kjøkken
Ved “Klassisk” stil leveres:

 • Kjøkkeninnredning-front type fra Nygårds trevarefabrikk i hvit utførelse.
 • Benkeplate mørk laminat
 • Kremfargede fliser 10 x10 cm over kjøkkenbenk

Ved “Moderne“ stil leveres:

 • Kjøkkeninnredning-front fra Nygårds trevarefabrikk i hvit utførelse.
 • Benkeplate 4 cm laminat farge mørk metall med kantlist i aluminium.
 • Hvite mosaikkfliser over kjøkkenbenk.

Utbygger kan velge å levere tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør. Andre kjøkkenløsninger kan leveres som tilvalg. Egen kjøkkentegning for den enkelte bolig vil bli utarbeidet og overlevert på tilvalgsmøte med hver enkelt boligkjøper. Standardleveranse i henhold til plantegninger. Det leveres oppvaskbenk med nedfelt stålbeslag, samt integrerte hvitevarer fra Siemens som oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, komfyr og keramisk platetopp. Whirlpool el tilsvarende). Det er ikke anledning til å flytte på elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel. Eget avtrekk over tak fra kjøkkenventilator.

Bad

 • Baderomsinnredning i hvit utførelse 100cm bredde i hovedbad (Bad nr.2, 80cm bredde) og speil med lys.
 • Benkeplate helstøpt benkeplate servant.
 • Grå fliser 20 x 20 på gulv og med 5 x 5 i dusjsone.
 • Hvite fliser 20 x 40 på veggene.

Innredning iht. plantegning. Ettgreps servantbatteri. Videre leveres dusjhjørne som Ifö Space, eller tilsvarende, rett eller tilsvarende (90 x 90) og ettgreps dusjbatteri med dusjgarnityr. Vegghengt klosett i hvit porselen med dempet hardplastsete.
Det er avsatt plass, og levert opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Innvendige dører

 • Hvitmalte dører med ett speil. (ramtredør).
 • Glatt listverk rundt dørene.

Innvendige dører av god kvalitet som type Swedoor Purity 1L, hvitmalt med hvite karmer. Dørvridere i børstet utførelse. Alle dører leveres med dørstoppere.

Garderobe
Som standard leveres hengslet garderobeskap med glatte dører. Det leveres skap på soverom iht. plantegning. Skap som er illustrert på plantegninger ut over soverom, leveres ikke. Andre garderobeskapsløsninger kan leveres som tilvalg.

Hovedinngangsdør leilighet
Det leveres ytterdør i solid utførelse med oppfyllelse av lydkrav. Det er “kikkert” i dørbladet.

Vinduer/vindusdører
Det leveres vinduer med 2-lags energiglass. Karmer i PVC. Balkongdører levers også i PVC. Der det er skyvedører til balkong/terrasse kan disse leveres disse i tre/aluminium.

Listverk
Gulvlister leveres i hvitmalt furulister på alle rom med parkett og de festes med synlige skruer/spikerhoder. For øvrig leveres hvitmalte lister med synlig innfesting. Foringer på vindu og dører leveres hvitmalt. Lister på betongvegg skrues. Listfrie overganger mellom tak/vegg.

Oppvarming
Bygget tilknyttes fjernvarme fra lokal leverandør. Individuell måling (fjernavlesning) av fjernvarme, tappevann og strøm pr. leilighet og fellesarealer. Radiatorer som hovedoppvarming av leilighetene, se plantegning for ca plassering.annbåren gulvvarme i oppholdsrom. Parkeringsanlegget er ikke ventilert og oppvarmet. (Åpen luftig parkering, men avlåst.) Bodareal i parkeringsetasje er temperert, sprinklet og ventilert.

Låssystem
Det leveres systemlåser med 3 stk. nøkler til alle dører og 2 stk. portåpnere til garasjeport pr leilighet. Det leveres hengelås med nøkkel til sportsbod.

Diverse utstyr
Brannslukningsutstyr og røykvarslere leveres i henhold til gjeldende forskrifter. Brannslukningsapparat skal være av type skum.

Elektrisk
Elektrisk anlegg ligger skjult. På betongvegger/betonghimling leveres åpent anlegg. Sikringsskap med svakstrømdel, strømmåler i hver leilighet med fjernavlesning. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker normalt behov. Det leveres belysning i tak i bod og vaskerom. (Mørke rom skal ha lysarmatur.) 3 stk led spott under kjøkkenskap med dimmer.
Det vil bli montert 2 stk stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel i vaskerom. (2×16 amp.)
På bad leveres downlights og belysning i speil og stikk. På øvrige rom leveres stikkontakt i tak (en kontakt pr. rom) med av-/påbryter. På balkong leveres ett stikk og utelampe på vegg med bryter og astrour/fotocelle. Som tilvalg kan det velges ekstra punkt.

Sanitær
Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og monteres opplegg for vaskemaskin på bad/vaskerom som vist på tegning. Varmtvann fra fjernvarmeveksler i teknisk rom. I leiligheter med vaskerom leveres vaskekar med ettgreps servantbatteri. I fellesareal skal det være bod med vaskekar/utslagsvask for renhold av fellesarealer. (Kan plasseres i teknisk rom.)

Ventilasjon
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg plassert i bod, med høy varmegjenvinning. Avkast ventilasjon over tak.
Alternativt kan det leveres sentraliserte ventilasjonsanlegg plassert på tak. Eget ventilasjonsanlegg for bodareal/tekniske rom med avkast til garasje.

Inngangsareal
Det leveres flis på gulv i innvendige felles adkomstareal frem til trapp og heis. Felles korridor knyttet til flere leiligheter leveres med flis. Vegger leveres sparklet og malt. Postkasser leveres og plasseres i hht. Postens krav. Utvendig LED belysning ved hovedatkomster og bi innganger. Utvendig utelys ved inngangsdører, svalganger og balkongdører til leilighet skal plasseres på vegg og være styrt av fotocelle/astrour samt egen bryter. Det vil bli etablert 2 hovedinngangspartier til byggene, i 3.etg blokk D og utenfor parkeringsdel i plan 0, ved garasjeport. Inngangspartiene skal ha ringetablå, fotskraperist utvendig, skrapematte innvendig samt takoverbygg med belysning. Det vi bli etablert felles vannutkaster i plan 0 og plan 3, ved inngangsparti.

Garasje
Det er parkeringsplasser i kjeller. Vegger og tak i betong er støvbundet hvit. Vegger mot det fri er utført som åpne spilevegger av royalimpregnert materialer eller tilsvarende.

Sykkelparkering
I tillegg er det avsatt plass til sykkelparkering i parkeringskjelleren. Det skal leveres tilstrekkelig sykkelstativ innvendig og utvendig som tegninger viser.

Heis
Heis fra parkeringskjeller til alle boligetasjer. Størrelse i hht. TEK 10.

Trapper/trapperom
Prefabrikkerte eller plasstøpte trapper i betong/stål. Hovedtrapperom leveres i betong med keramiske fliser på gulv, inntrinn og repo. Opptrinn sparklet og malt. Vegger og underside trappeløp og repo samt vanger i sparklet og malt utførelse.

Boder
I tillegg til bod eller skapplass i leiligheten får hver leilighet 1 stk. sportsbod på 5 m2. Sportsboden plasseres i gateplan . Hver bod leveres med tette systemvegger opp til ca. 2m, netting pga. sprinkling til tak, samt dør/beslag som kan låses.

Pipe/ildsted
Toppleiligheter skal ha mulighet for tilvalg for pipe og peisovn. Pipe og ovn skal ha integrert lufting.

Renovasjon
Avfallsløsning i prosjektet er nedgravde søppelkontainere på uteområdet ved gjesteparkering plan 0, alternativ plan 3.

Utomshusarbeider
Fellesarealer vil bli beplantet og tilsådd. Adkomst til hovedinnganger vil ha fast dekke. Dekke/lokk over p-kjeller vi ha betongdekke. Det blir etablert uteplasser i henhold til tegninger. Det leveres utemøbler, sandkasser og lekeutstyr som utomhusplanen viser.

Multimedia/bredbånd
I hver leilighet leveres et felles nettverk for multimedia i svakstrømskap. Multimediauttak plasseres i stuen og hovedsoverom.
Kjøper bestiller selv abonnement fra leverandør. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger til rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for telefon, TV og bredbånd.

Porttelefon
Porttelefon med fjernåpning, toveiskommunikasjon med lyd og bilde fra utvendig hovedinngang fra 2 lokasjoner (plan 0 og 3). Det leveres ringeknapp ved hver inngangsdør samt ved hoveddør.

Tegninger av tekniske anlegg
Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt, med unntak av el-punkter, sikringsskap, rør i rør skap og plassering av ventilasjonsaggregat. Endelig plassering av disse bestemmes av hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for ventilasjonsanlegg og elektriske føringer. Tekniske anlegg vil være synlig, montert på vegg i tekniske rom/boder. Det må derfor påregnes at mye veggarealer opptas av tekniske installasjoner i disse rommene.

Tilvalgsmuligheter
Utover de kostnadsfrie valgalternativer som er beskrevet i prospektet, vil det bli gitt mulighet for å gjøre enkelte individuelle tilpasninger mot pristillegg. Selger vil i god tid før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme.